Блокадите на енергетици и миньори  на места остават, част от

...
Блокадите на енергетици и миньори  на места остават, част от
Коментари Харесай

Блокадите на енергетици и миньори на места остават: Това се случва въпреки споразумението с властта

Блокадите на енергетици и миньори  на места остават, част от протестиращите взеха решение да не престават с недоволството. Това взеха решение протестиращите от „ Марица изток “ макар гласуваното от Народното събрание съглашение.

Основното им искане към този момент е отдръпване на териториалните проекти за обективен преход и нови договаряния по точките от съглашението.

Товарни и леки коли се пренасочват

Миньори и енергетици желаят тези точки да бъдат вкарани в проектите, с цел да са обезпечени. Според тях след договарянията с властта, не са били разбрани. Те са желали да питат хората по места дали са съгласни със съглашението. Оказва се, че не са.

От митинга на Автомагистрала „ Тракия “ недоволни обясниха, че ще се приберат по домовете си единствено в случай че точките бъдат включени в териториалните проекти.

Опозицията разгласи, че ще внесе избор на съмнение към Министерския съвет

След повече от три часа диспути и разногласия депутатите  одобриха  Проекта на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, депутатите и представители на синдикалните организации в бранш „ Енергетика “.

То бе признато с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. От “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ гласоподава “против ”. Споразумението е формирано от седем точки.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР